ΕΞΟΔΟΣ

Το στέκι του Γιάννη: Το αγαπημένο ουζερί των Μυτιληνιών

Ο Γιάννης Καραμπέτσος διατηρεί ένα από τα πιο έμπειρα ουζερί της Μυτιλήνης, αγαπημένο των οπαδών της ομάδας του Αιολικού.

01.08.2018| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Το στέκι του Γιάννη: Το αγαπημένο ουζερί των Μυτιληνιών

Η θέση: Πίσω από το κτήριο του ΕΛΤΑ, απόμερο, χωμένο σε ένα στενάκι.

Η ατμόσφαιρα: «Να πάτε οπωσδήποτε στον Αίο» μου είπαν φίλοι ντόπιοι. Η ταμπέλα γράφει «Το στέκι του Γιάννη» αλλά όλοι στη Μυτιλήνη το λένε Αίο γιατί εκεί συχνάζουν οι οπαδοί του Αιολικού. Το μαγαζί το έχει ο Γιάννης Καραμπέτσος, μερακλής κι επικοινωνιακός, ωραίος τύπος, έχει το ουζερί του σένιο και περιποιημένο.

Πράσινη φάβα και φασόλια πιάζ δε λείπουν από κανένα Μυτιληνιό τραπέζι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαλιά Αγορά: ο ιστορικός καφενές της Πάρου σερβίρει μισό αιώναΠαλιά Αγορά: ο ιστορικός καφενές της Πάρου σερβίρει μισό αιώνα

Ένα από αυτά τα ουζερί της Μυτιλήνης που λατρεύουν οι ντόπιοι

Ούζο χωρίς λακέρδα δε γίνεται, αλλά ούτε και λακέρδα χωρίς ούζο

Το φαγητό: Θα σας ταΐσουν θάλασσα. Ατόφιες γεύσεις σπαρταριστές. Ένα πιάτο με ωμά, ολόφρεσκα και άκοπα λαχανικά έρχεται για την όρεξη, βλ. αγγουράκι, ρόκα, ντοματίνια, ελιές. Κι ύστερα καλοβρασμένα χόρτα εποχικά, φρέσκα όστρακα και αχνιστά, κρεμώδη φασόλια πιάζ, αέρινα τηγανισμένα τα τραγανά και καμαρωτά κολοκυθάκια σε τσιπς, πολύ καλή, ζωντανή και σαρκώδης λακέρδα, σαρδέλα παστή λουκούμι και μπιζελόφαβα, αλλά και το τηγανητό πλοκάμι χταποδιού είναι αλ ντέντε, όπως πρέπει όλο θαλασσινούς χυμούς. Και δεν συζητώ και για το ψήσιμο που κάνει στο ψάρι, μεγάλο και μικρό! Σερβίρουν ό,τι είναι της εποχής, ό,τι βρίσκεται στα μανάβικα, στα ιχθυοπωλεία και στα κρεοπωλεία της πόλης. Δεν βιάζουν τις καταστάσεις, να πρέπει σώνει και ντε να εισάγουν προϊόντα, παρά συμβιβάζονται με όσα βρίσκουν και τα κάνουν όλα να γίνονται νόστιμα, με τον απλούστερο τρόπο. Οι Λέσβιοι είναι μαθημένοι σε αυτό, είναι το ευνόητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠλακόστρωτο: Στη Σύρο για αρνάκι σύζουμο και θέα που κόβει την ανάσαΠλακόστρωτο: Στη Σύρο για αρνάκι σύζουμο και θέα που κόβει την ανάσα

Η κάβα: Ούζα άφθονα, σε μεγάλη ποικιλία.

Το στέκι του Γιάννη

Θεράποντος 24, Μυτιλήνη, Λέσβος
  • Τηλέφωνο: 22510-28.244
  • Ωράριο: Καθημερινά εκτός Κυριακής 19:00-01:00
  • Κόστος: Περί τα 10-15 €/άτομο χωρίς τα ποτά

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT