ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τζιζ

Μπέργκερ ή πίτσα, σάντουιτς ή ομελέτα; Καφέ ή κοκτέιλ; Όλα χωρούν σε αυτό το all-day στέκι που τους χωρά όλους.

20.02.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Τζιζ

Μπέργκερ ή πίτσα, σάντουιτς ή ομελέτα; Καφέ ή κοκτέιλ; Όλα χωρούν σε αυτό το all-day στέκι που τους χωρά όλους.

Η θέση: Μεταξύ των οδών Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους.

Η ατμόσφαιρα: Το Τζιζ είναι ένα all day bar restaurant, που ξέρει πώς να σε κρατήσει. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνεις στέκι. Χαρούµενο, χαλαρό, λίγο vintage αλλά και λίγο βιοµηχανικό ως προς τη διακόσµησή του, µε εκπληκτικές µουσικές, ωραίο καφέ και φρέσκους χυµούς από το πρωί, σάντουιτς, οµελέτες, σαλάτες, ζυµαρικά, µπέργκερ και πίτσα, και φυσικά µε υπέροχα, πρωτότυπα κοκτέιλ και ό,τι ποτό τραβάει η όρεξή σας.

Το φαγητό: Μετά τον καφέ αποφασίσαµε να τσιµπήσουµε κάτι. Δοκιµάσαµε το ζουµερό µπέργκερ από µοσχαρίσιο κιµά συνοδευόµενο από τραγανές µπέιµπι πατάτες (πραγµατικά πολύ µεγάλη µερίδα), τη βελουτέ σούπα πατάτας αρωµατισµένη µε καπνιστή πανσέτα, µια δροσερή σαλάτα µε ρόκα, ξινόµηλο, σπανάκι και βινεγκρέτ δυόσµου και µηλόξιδου και τα φετουτσίνι µε κοτόπουλο, σπανάκι και σπαράγγια. Δεν αρνηθήκαµε το κέρασµα του Θεοχάρη, του νεαρού σεφ, και µοιραστήκαµε ένα τσίζκεϊκ µε γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 15 ευρώ το άτομο, με ένα ποτήρι κρασί.

Η κάβα: Κάποιες επιλογές σε κρασί, από τον ελληνικό αμπελώνα και ό,τι ζητήσετε από την μεγάλη κάβα σε σκληρό αλκοόλ ή καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Εδώ το bartendering είναι σοβαρή υπόθεση.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ, στην κουζίνα ξενυχτάνε. Θα εξυπηρετηθείτε από το μετρό στη στάση Ομόνοια ή Πανεπιστημιο. Η στάθμευση είναι λίγο δύσκολη στα στενά των Εξαρχείων, καλύτερα να αφήσετε το αυτοκίνητο στο σπίτι και να προτιμήσετε κάποιο μέσο μεταφοράς, ταξί ή το ποδήλατο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών