ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βόλβη δεν είναι μόνο η λίμνη, είναι και σουβλατζίδικο στην Ευριπίδου

Η Βόλβη, όπως λέγεται, είναι ένα νέο μαγαζί, που σερβίρει «παλιό» σουβλάκι. Μικρό, με φρέσκια πίτα και καλό κρέας, είτε χοιρινό καλαμάκι είτε μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι.

15.01.2021| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Shutterstock
Βόλβη δεν είναι μόνο η λίμνη, είναι και σουβλατζίδικο στην Ευριπίδου

Θα το βρεις στην αρχή της Φιλοποίμενος, εκεί που συναντά την Ευριπίδου και ξεκινάει το “πι” που σχηματίζουν τα κρεοπωλεία της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών. Μαγαζί γωνία, μικρούτσικο, χωράει ίσα ίσα μια ψησταριά, ένα ψυγείο, τον ψήστη και τον τυλιχτή. Ο Άρης Δούκας, ιδιοκτήτης των μπαρ Noel (Μοναστηράκι) και Mr. Fox The bar (Γλυφάδα) μαζί με τον Τάσο Περδίκη, πρώην κρεοπώλη και ιδιοκτήτη ταχυφαγείου στην Καβάλα, άνοιξαν αυτό το σουβλατζίδικο.

‘Εχουν ως μότο τους το #αςπεριμένουνοιπατάτες, παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας του Σταύρου Τσιώλη «Ας περιμένουν οι γυναίκες», που αποτέλεσε και έμπνευση για το όνομα του μαγαζιού. Ο Άρης και ο Τάσος λατρεύουν τα σουβλάκια, αυτά τα παλιακά, μαζεμένα και φτιαγμένα με λίγα καλά υλικά και αυτά φτιάχνουν. Το κρέας το προμηθεύονται από τους χασάπηδες της αγοράς και το περιποιούνται εντός – κάνουν οι ίδιοι τα κοψίματα και το καθάρισμα. Δεν πρόκειται για σουβλάκι που έχει περάσει μαζικά από “κορδέλα” κοπής. Για το μπιφτέκι χρησιμοποιούν φρέσκο κιμά και μερικά νοστιμευτικά, το ζυμώνουν και ψήνουν στα κάρβουνα. Είναι κι αυτό μικρό και αφράτο. Στην πίτα μπορείτε να βάλετε κρεμμύδι, μαϊντανό, μουστάρδα και καυτερό πιπέρι και είναι κιόλας αρκετά. Πατάτες δεν έχουν, μην ζητήσετε ούτε σε μερίδα, ενώ για μέσα στην πίτα ούτε λόγος.

Η Βόλβη

Ευριπίδου 24-26 και Φιλοποίμενος 1, Αθήνα
  • Delivery: μέσω Efood

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών