ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ PROMOTED

Ένα δροσερό Λευκό Γράμμα σε ένα μαγαζί με άποψη όπως το Local

Με Sashimi μαγιάτικου απολαμβάνουμε το απόλυτο καλοκαιρινό κρασί, που φτιάχνεται από ένα χαρμάνι όλο φρεσκάδα.

05.07.2023
Ένα δροσερό Λευκό Γράμμα σε ένα μαγαζί με άποψη όπως το Local

Μια δόση Ασύρτικο, λίγη Μαλαγουζιά και διαλεχτά σταφύλια Sauvignon blanc από το Αμύνταιο είναι η συνταγή της επιτυχίας για το Λευκό Γράμμα. Το κρασί που ετοίμασε το οινοποιείο Μπουτάρη στη Νάουσα συμπυκνώνει τη γεύση του τόπου. Αναζωογονητικό, με καλοκαιρινή δροσιά και σφριγηλή γεύση, αυτό το λαχταριστό χαρμάνι γεμίζει τα ποτήρια μας με φρέσκα αρώματα από λεμόνι και εσπεριδοειδή, και γαργαλάει τα ρουθούνια με τις δυνατές ευωδιές από ροδάκινο και γκρέιπφρουτ. Η τραγανή του οξύτητα και η χαρακτηριστική ορυκτότητα πλαισιώνουν το άψογα ισορροπημένο, και γεμάτο κρασί με τη μακρά επίγευση, που στο τέλος μας αφήνει με μια αίσθηση πιπεράτης φινέτσας.

Ένα δροσερό Λευκό Γράμμα σε ένα στιλάτο μαγαζί όπως το Local

Απολαύστε το δροσερό από το ψυγείο, μαζί με ψάρια και θαλασσινά που του ταιριάζουν πολύ. Ειδικά τα ωμά ψάρια που μπλέκουν με πικάντικους χυμούς είναι κομμένα και ραμμένα για αυτό το κρασί, όπως αυτό το Sashimi από μαγιάτικο με αλμυρίκια, κρίταμo, σαλικόρνια και σμέουρα, ένα ζουμερό πιάτο που ετοιμάζουν στο Local, το πετυχημένο café-bar-restaurant της Θεσσαλονίκης. Όλα τα υλικά που επιστρατεύονται στο πιάτο, ένα προς ένα συνεισφέρουν στην αρτιότητα της γεύσης του, και παράλληλα είναι λες κι έχουν επιλεχθεί ειδικά για να κουμπώσουν με το Λευκό Γράμμα, αποτελώντας και τα δύο μαζί, κομμάτια του ίδιου παζλ.

Στο all day café-bar-restaurant Local, το αγαπημένο σημείο συνάντησης των Θεσσαλονικιών, στην καρδιά του κέντρου της πόλης, τα signature dishes όπως και τα εποχικά πιάτα του μενού, δίνουν πολλές ακόμα επιλογές για να συνοδεύσουμε το κρασί μας με καλοφτιαγμένα, κοσμοπολίτικα πιάτα, όπως δροσερές σαλάτες, λαχταριστά ορεκτικά, ζυμαρικά και ριζότι που ξεχειλίζουν νοστιμιά, καλοψημένα και χυμώδη κρεατικά και ψάρια, όλα φτιαγμένα με συνέπεια, ποιοτικά υλικά και δουλεμένες τεχνικές.

 

LOCAL, Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 2310-223.307

FB: @boutariwines
Instagram: @boutariwines

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών