Όσο ανοίγει ο καιρός τόσο περισσότερο θέλουμε να μαζευόμαστε με φίλους σε σαλόνια με ανοιχτά παράθυρα, σε βεράντες και αυλές. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε ακόμα ωραιότερες τις ανοιξιάτικες μαζώξεις είναι η απλή ερώτηση «κοκτέιλ κανείς;». Η Πόπη Σεβαστού, bar manager του Nolanverse και ο άνθρωπος που ευθύνεται για μερικά από τα πιο νόστιμα κοκτέιλ της Αθήνας, μάς δίνει συνταγές και συμβουλές για εύκολα κοκτέιλ που θα δροσίσουν την παρέα.

Τι θα λέγατε για ένα ανοιξιάτικο Negroni–καλωσόρισμα, αρωματισμένο με φρέσκες, ζουμερές φράουλες; Για ένα punch στο οποίο το στιβαρό τσίπουρο αντικαθιστά το ρούμι ταιριάζοντας με κρύο τσάι, μπαχαρικά και ζουμερό ανανά; Ή πως θα σας φαινόταν να κλείνατε ένα πλούσιο γεύμα ψιλοκόβοντας λίγα ξινόμηλα που σε λίγο θα κάνουν βουτιά σε ένα αναζωογονητικό κοκτέιλ με αφρώδη ρετσίνα και λικέρ μήλου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣGalaxy, μπαρ από το 1972: Κλασικά κοκτέιλ από την πιο σοφιστικέ μπάρα της ΑθήναςGalaxy Bar: 5 κλασικά κοκτέιλ από την πιο σοφιστικέ μπάρα της Αθήνας «Όταν έχω φίλους στο σπίτι μού αρέσει πολύ να σερβίρω κοκτέιλ αλλά θέλω να είναι εύκολα για να μη μου τρώνε χρόνο από την παρέα» λέει η Πόπη, συμπληρώνοντας πως περίπλοκες, χρονοβόρες διαδικασίες δεν ταιριάζουν με την περίσταση. Το βασικό είναι να μπορέσουμε να περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για να πιούμε κάτι ωραίο δεν χρειάζεται να απομονωθούμε και να μπλεχτούμε με ένα κάρο υλικά ή μακροσκελείς οδηγίες. «Λίγα και οικονομικά υλικά που συνήθως έχουμε όλοι στο σπίτι είναι το κλειδί» λέει η ίδια.

Όντως, στις τρεις συνταγές που μας προτείνει πρωταγωνιστούν απλά υλικά και φρούτα που έχουμε οι περισσότεροι στα ψυγεία μας αυτές τις μέρες: τζιν, βερμούτ, τσίπουρο, φράουλες, λεμόνια, πορτοκάλια. κ.ο.κ. Το μόνο ίσως που θα χρειαστεί να προσχεδιάσουμε, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τη συνταγή, είναι η Pet Nat ρετσίνα που προτείνει για το αφρώδες κοκτέιλ ξινόμηλου (ο όρος Pet Nat σημαίνει ότι η ζύμωση τελειώνει μέσα στη φιάλη παράγοντας έναν ελαφρύ φυσικό αφρισμό). Μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με οποιοδήποτε αφρώδες κρασί της αρεσκείας μας, αλλά αξίζει να δοκιμάσουμε αυτό το ενδιαφέρον ελληνικό προϊόν με τις φυσαλίδες και τα αρώματα πεύκου και βοτάνων.

Δείτε εδώ τις συνταγές για κοκτέιλ σε κανάτα:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών