30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 50

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αφράτα μουστοκούλουρα για αρχή μουλιάζουμε τις σταφίδες στο μπράντι (αν βάλουμε).
  2. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι με το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες με το μπράντι (αν βάλουμε – αλλιώς μόνο το μπράντι). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που να πλάθεται.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  6. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  7. Τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους.
  8. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μουστοκούλουρα να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει καλά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών