ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί ανατολίτικο με μπάμιες, κόλιανδρο και σταφίδεςΑρνί ανατολίτικο με μπάμιες, κόλιανδρο και σταφίδες§

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Για την άλμη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αρνίσια γλυκάδια με μανιτάρια και σέσκουλα, ξεκινάμε αναμειγνύοντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της άλμης μαζί με τα γλυκάδια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  2. Τα βγάζουμε από την άλμη και τα ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα γλυκάδια για περίπου 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Τα στραγγίζουμε και τα καθαρίζουμε προσεκτικά από την εξωτερική τους μεμβράνη. Τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε και τα σέσκουλα για περίπου 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε είτε με τρεχούμενο νερό κάτω από τη βρύση είτε μέσα σε μπολ με νερό και παγάκια.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι με το μισό βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα γλυκάδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.
  6. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το θυμάρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  7. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τα γλυκάδια, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών