ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσιο μπούτι ρολό γεμιστό με σπανάκι και ξινομυζήθραΑρνίσιο μπούτι ρολό γεμιστό με σπανάκι και ξινομυζήθρα
30' προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνίσιο μπούτι με μουστάρδα και μυρωδικά αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170º C.
  2. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τομές σε όλο το αρνίσιο μπούτι.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το σκόρδο με αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, το λάδι (3 κουταλιές) και τα μυρωδικά.
  4. Αλείφουμε το μπούτι με τα χέρια μας φροντίζοντας να παραχώσουμε μείγμα στις τομές ώστε να νοστιμίσει το ψαχνό σε βάθος.
  5. Τυλίγουμε καλά το αρνίσιο μπούτι σε λαδόκολλα και το φουρνίζουμε.
  6. Ψήνουμε για 1½ ώρα.
  7. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τις καλύπτει και αλάτι και τις βράζουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι τελείως.
  8. Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε το λάδι (3 κουταλιές) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Μόλις περάσει η 1½ ώρα ψησίματος του αρνιού, το ξετυλίγουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τυχόν υγρά που θα έχει αφήσει μέσα στη λαδόκολλα.
  10. Βάζουμε τα υγρά στο ταψί με τις πατάτες.
  11. Βάζουμε προσεχτικά το αρνίσιο μπούτι στη σχάρα του φούρνου και σε χαμηλότερη σκάλα στερεώνουμε το ταψί με τις πατάτες ώστε να στάζουν εκεί τα υγρά από το ψήσιμο του αρνιού.
  12. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το αρνίσιο μπούτι και να γίνουν οι πατάτες. Αν κάποιο από τα δύο γίνουν νωρίτερα, το βγάζουμε από τον φούρνο. Επίσης, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο ταψί με τις πατάτες.
  13. Σερβίρουμε, το αρνίσιο μπούτι με μουστάρδα και μυρωδικά, ζεστό.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών