
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο σε βανίλια ξεκινάμε με τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βανίλια, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μισό λάδι και αλατοπίπερο.
- Βάζουμε στο μείγμα τα στήθη κοτόπουλου, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά να μαριναριστούν.
- Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να φύγει η περιττή μαρινάδα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και ψήνουμε, αλείφοντας τακτικά με τη μαρινάδα, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Για τη σαλάτα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το κοτόπουλο.