Κοτόπουλο με βανίλια; Τολμήστε το. Ιδιαίτερη γεύση και φίνο άρωμα που δεν παραπέμπει καθόλου σε γλυκό, αλλά προσθέτει ξηροκαρπάτη, γήινη αίσθηση. Αν δεν έχετε φυσική, προσθέστε 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βανίλια, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μισό λάδι και αλατοπίπερο. Βάζουμε στο μείγμα τα στήθη κοτόπουλου, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να φύγει η περιττή μαρινάδα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μετριάζουμε τη φωτιά και ψήνουμε, αλείφοντας τακτικά με τη μαρινάδα, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  2. Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών