20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε τους αστακούς σε νερό που κοχλάζει και τους αφήνουμε να βράσουν για 2 - 3 λεπτά. Τους στραγγίζουμε και τους κόβουμε στα δύο κατά μήκος.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σέλινο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τη δάφνη, το μαϊντανό, την ντομάτα και το κρασί. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3 - 4 λεπτά, βάζουμε τους αστακούς με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να πήξει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι.
  4. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ζυμαρικά.

Μυστικά

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε καραβίδες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών