ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαλβάς με γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμουΧαλβάς με γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμου
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χαλβά του κουταλιού με γάλα σόγιας, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλουμε το σιμιγδάλι να γίνει σπυρωτό και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  4. Αδειάζουμε το σιρόπι αργά-αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσέχοντας να μην καούμε (το μείγμα θα κοχλάζει έντονα), ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε τακτά διαστήματα ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σιγοβράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και το καπάκι από πάνω και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει για 15-30 λεπτά.
  7. Αφρατεύουμε καλά τον χαλβά με ένα πιρούνι και τον μοιράζουμε σε μπολάκια.
  8. Πασπαλίζουμε τον χαλβά με κανέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών