
45'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χλωρά κουκιά με σπανάκι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα κουκιά και το σπανάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν κάπως τα κουκιά. Πότε πότε ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να μισοσκεπάσει τα υλικά, ρίχνουμε και τον πελτέ, τον μάραθο (ή άνηθο) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κουκιά και να δέσει ωραία η σάλτσα.
- Θα είναι ένα ζουμερό και ιδιαίτερα λαδερό φαγητό. Αν όμως δούμε ότι έχει μείνει ακόμη αρκετό ζουμί, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε πιο δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε, τα χλωρά κουκιά με σπανάκι, χλιαρά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.