ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνοιξιάτικο ριζότο (με αρακά, αγκινάρες και κουκιά)Ανοιξιάτικο ριζότο με αρακά, αγκινάρες και κουκιά
45' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χλωρά κουκιά με σπανάκι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τα κουκιά και το σπανάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν κάπως τα κουκιά. Πότε πότε ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να μισοσκεπάσει τα υλικά, ρίχνουμε και τον πελτέ, τον μάραθο (ή άνηθο) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κουκιά και να δέσει ωραία η σάλτσα.
  6. Θα είναι ένα ζουμερό και ιδιαίτερα λαδερό φαγητό. Αν όμως δούμε ότι έχει μείνει ακόμη αρκετό ζουμί, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε πιο δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε, τα χλωρά κουκιά με σπανάκι, χλιαρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών