40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 20 πιτάκια

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Φύλλο

  1. Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 250 ml νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο νερό ή αλεύρι παραπάνω.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.

Γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα χορταρικά με το κρεμμύδι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε να λαδωθούν και περιχύνουμε με τη ρακή.
  3. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά.

Χορτοκαλίτσουνα

  1. Με ένα κουπάτ ή χρησιμοποιώντας το πιατάκι του καφέ για οδηγό, κόβουμε μικρούς στρογγυλούς δίσκους.
  2. Γεμίζουμε κάθε δίσκο με 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
  3. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε, σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  7. Εναλλακτικά, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε σε ταψί ελαφρώς αλευρωμένο. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών