8' προετοιμασία
45' παρασκευή
Σύνολο: 53'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 500-600 γρ.

Διαδικασία

  1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, τα μήλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν το γλυκό αρχίσει να δένει και γίνουν κάπως διάφανα τα μήλα, ρίχνουμε το τσίπουρο, συνεχίζουμε τον βρασμό για 1 ακόμη λεπτό και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών