ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακόπιτα σε πουγκιάΣπανακόπιτα σε πουγκιάΑυτό το φίνο ορεκτικό ή σνακ, που έχει επηρεαστεί από την κινεζική κουζίνα, είναι ακριβώς ό,τι λέει το όνοµά του – µια µικροσκοπική χρυσή φωλιά. Αν θέλουµε, µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε κατά το ήµισυ γαρίδες και κατά το ήµισυ κοτόπουλο ή χοιρινό για τη γέµιση. Επίσης, για να δέσουµε το επάνω µέρος της φωλιάς, µπορούµε να αντικαταστήσουµε το σχοινόπρασο µε φρέσκο κρεµµυδάκι.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις χρυσές φωλιές ξεκινάμε χρησιµοποιώντας έναν πολυκόφτη ή ένα µπλέντερ, χτυπάµε τις γαρίδες µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
  2. Αναµειγνύουµε σε ένα µπολ τις γαρίδες, τα νεροκάστανα, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη σάλτσα στρειδιού, το λευκό πιπέρι και το αλάτι.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουµε το αλεύρι και 8 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε µέτρια φωτιά. Μαγειρεύουµε και ανακατεύουµε για 1 µε 2 λεπτά ή µέχρι να γίνει ένα οµοιόµορφο µείγµα και να πήξει.
  4. Βάζουµε 3 φύλλα για ανοιξιάτικα ρολά σε µια επιφάνεια εργασίας και κρατάµε τα υπόλοιπα φύλλα σε µια πλαστική σακούλα, για να µη στεγνώσουν.
  5. Βάζουµε 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέµιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
  6. Με ένα πινέλο αλείφουµε γύρω από τη γέµιση µε το µείγµα αλευριού–νερού και στη συνέχεια ενώνουµε τις άκρες, πάνω από τη γέµιση, για να σχηµατίσουµε µια φωλιά. Πιέζουµε τις άκρες για να εγκλωβίσουµε τη γέµιση.
  7. Πασπαλίζουµε ελαφρά µε αλεύρι µια πιατέλα και αραδιάζουµε τις φωλιές. Επαναλαµβάνουµε µέχρι να χρησιµοποιήσουµε όλη τη γέµιση και τα φύλλα.
  8. Για να δέσουµε τις φωλιές, αν χρησιµοποιήσουµε κρεµµυδάκια, κόβουµε το καθένα σε 4 λωρίδες. Χρησιµοποιούµε µόνο το µακρύτερο πράσινο µέρος.
  9. Μουλιάζουµε τα κρεµµυδάκια ή τα σχοινόπρασα σε βραστό νερό για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
  10. Τα στραγγίζουµε και στη συνέχεια τα στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Περνάµε ένα κοµµάτι από το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεµµυδάκι δύο φορές γύρω από κάθε φωλιά και το δένουµε κόµπο.
  11. Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε καλά σε µέτρια φωτιά τόσο ηλιέλαιο ώστε να καλύψει τον πάτο κατά 7,5 εκ.
  12. Βυθίζουµε τις φωλιές στο λάδι (σε δόσεις αν χρειαστεί – θα πρέπει να καλύπτονται από το λάδι) και τις τηγανίζουµε για 7-10 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.
  13. Για να τηγανιστούν και οι κορυφές, µε ένα κουτάλι τις περιχύνουµε µε λάδι.
  14. Βγάζουµε τις φωλιές µε τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουµε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  15. Σερβίρουµε τις χρυσές φωλιές µε τη σάλτσα τσίλι σε µπολάκι.

Μυστικά

* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών