
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4 ως μεζέςΔιαδικασία
- Για το χταπόδι μπουγιουρντί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και χωρίζουμε το χταπόδι στα πλοκάμια του.
- Τυλίγουμε δύο δύο τα πλοκάμια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα.
- Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Τα ξετυλίγουμε, κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει και τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 4 εκ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για 5-6 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα πιπέρια, το χταπόδι, τις ντομάτες και το ζουμί του χταποδιού και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε το ούζο, αλατοπίπερο και μπούκοβο και μαγειρεύουμε ακόμα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.
- Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και σερβίρουμε το χταπόδι μπουγιουρντί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.