10' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για το χταπόδι μπουγιουρντί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χωρίζουμε το χταπόδι στα πλοκάμια του.
  3. Τυλίγουμε δύο δύο τα πλοκάμια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα.
  4. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Τα ξετυλίγουμε, κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει και τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 4 εκ.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για 5-6 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.
  7. Προσθέτουμε τα πιπέρια, το χταπόδι, τις ντομάτες και το ζουμί του χταποδιού και μετριάζουμε τη φωτιά.
  8. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  9. Προσθέτουμε το ούζο, αλατοπίπερο και μπούκοβο και μαγειρεύουμε ακόμα 2 λεπτά.
  10. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.
  11. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και σερβίρουμε το χταπόδι μπουγιουρντί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών