20'
προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 28'
Υλικά
Κομμάτια: 25Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε cookies χωρίς λακτόζη, αρχικά ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη (αλεσμένη και μη), τα αμύγδαλα (λευκά και με φλούδα), τη σοκολάτα και τις σταφίδες.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά.
- Πλάθουμε μπαλάκια βάρους 20 γρ.
- Τακτοποιούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 6-8 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να μην τα ψήσουμε, αν τα προτιμάμε ωμά (άθερμα).
Μυστικά
Για έξτρα νοστιμιά, ψήνουμε τη βώμη στους 160°C για 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1 φορά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.