ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάναCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάνα
20' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 28'

Υλικά

Κομμάτια: 25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε cookies χωρίς λακτόζη, αρχικά ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη (αλεσμένη και μη), τα αμύγδαλα (λευκά και με φλούδα), τη σοκολάτα και τις σταφίδες.
  2. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Πλάθουμε μπαλάκια βάρους 20 γρ.
  4. Τακτοποιούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 6-8 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να μην τα ψήσουμε, αν τα προτιμάμε ωμά (άθερμα).

Μυστικά

Για έξτρα νοστιμιά, ψήνουμε τη βώμη στους 160°C για 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1 φορά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών