ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάναCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάνα
15' προετοιμασία
14' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 29'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα cookies με βρώμη και σταφίδες ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε τη βανίλια και τις σταφίδες.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι το μείγμα να αφρατέψει αρκετά.
  5. Σε ένα διαφορετικό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  6. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σιγά σιγά μέσα στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών (που είχαμε στο ψυγείο) και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Τέλος, προσθέτουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε για λίγο.
  9. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  10. Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης περίπου 90 γρ. το καθένα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
  11. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
  12. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT