ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κέικ black forestΚέικ Black Forest
30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Για την επικάλυψη (frosting)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε Devil’s Food Cake, αρχικά βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 2 στρογγυλές φόρμες του κέικ.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το ζεστό γάλα με το κακάο ώστε να μην έχει σβόλους.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια και αλάτι.
  5. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει (περίπου 10 λεπτά).
  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα (περίπου κάθε 1 1/2-2 λεπτά).
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  8. Χαμηλώνουμε το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε εναλλάξ και λίγο-λίγο το μείγμα αλευριού με το μείγμα κακάου. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο. Θα πρέπει να τελειώσουμε με το αλεύρι.
  9. Μοιράζουμε το μείγμα στις 2 φόρμες του κέικ.
  10. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι το κέικ να είναι έτοιμο. Τοποθετούμε τις φόρμες σε δύο σχάρες στον φούρνο, αν δεν χωράνε σε μία.
  11. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα κέικ στις φόρμες για 15 λεπτά.
  12. Ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Επικάλυψη

  1. Αναμειγνύουμε τις 2 σοκολάτες σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι γλυκόζης μέχρι το μείγμα να κοχλάσει.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τις σοκολάτες.
  4. Ανακατεύουμε καλά ώστε η κρέμα (γκανάς) να είναι λεία, ομοιογενής.
  5. Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  6. Βάζουμε την γκανάς στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το βούτυρο.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι η βουτυρόκρεμα να γίνει γυαλιστερή και βελούδινη.
  8. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, αλλά όχι παρά πολύ (δεν θέλουμε να σφίξει τόσο που να μην απλώνεται εύκολα).
  9. Αν χρειαστεί, ισιώνουμε τα 2 κέικ για να στέκονται καλά (κόβοντας από την επιφάνειά τους όσο χρειάζεται για να γίνει ίσια).
  10. Αλείφουμε την επιφάνεια του ενός κέικ με βουτυρόκρεμα, καπακώνουμε με το δεύτερο και αλείφουμε ολόγυρα με βουτυρόκρεμα με μια σπάτουλα.
  11. Αν θέλουμε, κάνουμε σχέδια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αλείμματος και σακούλα κορνέ.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών