
10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Τεμάχια: για 1 μπαγκέταΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε εύκολο σκορδόψωμο με μπαγιάτικο ψωμί, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση την μπαγκέτα, κατά μήκος της μακριάς της πλευράς.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το κουτάλι το βούτυρο με το σκόρδο, το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό, το λάδι και το αλάτι.
- Αλείφουμε την εσωτερική πλευρά κάθε κομματιού μπαγκέτας με το μείγμα βουτύρου και ενώνουμε ξανά τα κομμάτια σχηματίζοντας ξανά ολόκληρη τη φραντζόλα.
- Τυλίγουμε σφικτά σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Αν θέλουμε το σκορδόψωμο τραγανό, τότε απλώνουμε τις φέτες στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».