ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπιτικό γάλα αμυγδάλου και βούτυρο αμυγδάλου (βίντεο)Σπιτικό γάλα αμυγδάλου και βούτυρο αμυγδάλου (βίντεο)
10' παρασκευή
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: για 4 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σπιτικό γάλα αμυγδάλου, ξεκινάμε ξεπλένοντας καλά τα αμύγδαλα από το νερό όπου μούλιασαν και τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με τα 750 ml νερό. Τα δουλεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν καλά και να φτιάξουμε ένα μείγμα ρευστό.
  2. Σουρώνουμε το μείγμα μέσα από ένα τουλπάνι ή από πολύ ψιλό σουρωτηράκι μέσα σε μπολ.
  3. Στύβουμε καλά την πούλπα του αμυγδάλου για να βγάλει όλα τα υγρά της. Κρατάμε το υγρό στο μπολ, αλλά δεν πετάμε την πούλπα που έμεινε στο τουλπάνι – τη φυλάσσουμε για άλλη χρήση, π.χ. σε σάλτσα για κοτόπουλο.
  4. Ρίχνουμε ξανά το υγρό στον (καθαρισμένο) κάδο του πολυκόφτη και προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας και τους χουρμάδες. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα εντελώς λείο υγρό.
  5. Το σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.

Μυστικά

Πως το χρησιμοποιούμε · Ως ρόφημα για το πρωινό, σκέτο ή με νιφάδες δημητριακών ή με γκρανόλα. · Στη ζαχαροπλαστική, αντικαθιστώντας το αγελαδινό γάλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών