25'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
3 ώρες και 25'
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες
Υλικά
Κομμάτια: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γκοφρέτες με μπισκότα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, αρχικά λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη μισή κουβερτούρα (300 γρ.).
- Αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα δημητριακά, το ινδοκάρυδο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα.
- Το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
- Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (300 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε το μείγμα και το κόβουμε σε μακρόστενες γκοφρέτες.
- Τις βουτάμε μία-μία στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Αφήνουμε τις γκοφρέτες σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολατένια επικάλυψη, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 24.