ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάλτσα – gravy γαλοπούλαςΣάλτσα – gravy γαλοπούλας

Το γλάσο αυτό περιέχει αρκετή ζάχαρη και πήζει, σχηματίζοντας μια ωραία κρούστα στο κρεατικό ή πουλερικό στα οποία θα το αλείψουμε.

Υλικά

Μερίδες: για 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλάσο πορτοκαλιού, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να δέσει ελαφρά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Μυστικά

Η συνταγή της φωτογραφίας: Χοιρομέρι

Προμηθευόμαστε 1 καπνιστό χοιρομέρι με το λίπος του, βάρους 6-7 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το χαράξει σε καρεδάκια των 5 εκ.). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλείφουμε γενναιόδωρα το χοιρομέρι, με 200 γρ. από το γλάσο, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και στις χαρακιές. Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά.
Άλλες ιδέες για να το απολαύσουμε:
  • Αλείφουμε μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος για φούρνο (π.χ. χοιρινό μπούτι) μετά την πρώτη ώρα ψησίματος, κάθε 10-15 λεπτά.
  • Με τον ίδιο τρόπο γλασάρουμε και ψητή γαλοπούλα ή κοτόπουλο.
  • Περιχύνουμε ένα κέικ βανίλιας ή πορτοκαλιού, αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών