ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό του κουταλιού με ξερά σύκα και μέλιΓλυκό του κουταλιού με ξερά σύκα και μέλι
20' προετοιμασία
30' βράσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Βάρος: για 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκό κουταλιού με ξερά φρούτα, ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τα σποράκια από τον λοβό βανίλιας ή τη βανιλίνη.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα ξερά φρούτα. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Θέλουμε αυτό να είναι ελαφρώς παχύρρευστο, οπότε δοκιμάζουμε βγάζοντας λίγο σε ένα μικρό πιάτο.
  4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, για περίπου 1ώρα, και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
  5. Κλείνουμε τα βάζα καλά και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών