ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
40' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κέικ μανταρινιού σιροπιαστό, αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για μερικά λεπτά.
  3. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ μανταρινιού με το σιρόπι ζεστό και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών