40'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Τεμάχια: 30Για τα κεμπάπ
Για την πλιγουροσαλάτα
Διαδικασία
- Για τα κεμπάπ με σαλάτα πλιγούρι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 30 μικρά μακρόστενα κεμπάπ.
- Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 14 - 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Πλιγουροσαλάτα
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και ζεστό νερό, τόσο ώστε να το καλύψει.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αν έχει μείνει λίγο νερό, στραγγίζουμε το πλιγούρι.
- Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε το πλιγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λεμονοχυμό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.