40' προετοιμασία
15' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: 30

Για τα κεμπάπ

Για την πλιγουροσαλάτα

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  4. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 30 μικρά μακρόστενα κεμπάπ.
  5. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 14 - 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Πλιγουροσαλάτα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και ζεστό νερό, τόσο ώστε να το καλύψει.
  2. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  3. Αν έχει μείνει λίγο νερό, στραγγίζουμε το πλιγούρι.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε το πλιγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λεμονοχυμό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών