Πεντανόστιμο σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν φτιάξουμε και μια πράσινη σαλάτα θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει. Το βγάζουμε από το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το απάκι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες.
- Αλείφουμε 1 φέτα ψωμιού με λίγη μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού, στη συνέχεια βάζουμε 1 φύλλο μαρουλιού, τα κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλου, το τυρί και σκεπάζουμε με 1 φέτα ψωμιού, επίσης αλειμμένη με λίγη μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, 1 φύλλο μαρουλιού και το απάκι. Κλείνουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμιού αλειμμένη με μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού.
- Συνοδεύουμε με: πατάτες τηγανητές ή πράσινη σαλάτα εποχής και μπίρα.
- Συμβουλές:
- Αν θέλουμε να κάνουμε το κλαμπ σάντουιτς πιο ελαφρύ, μπορούμε να αλείψουμε τις φέτες ψωμιού με μια απλή μουστάρδα και να αντικαταστήσουμε το απάκι με βραστό φιλέτο γαλοπούλας.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψητό κοτόπουλο από την προηγουμένη.