ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσαΣουβλάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και ανανά
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Τεμάχια: 16

Για τη μαρινάδα

Για την κρούστα

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
  2. Περνάμε σε κάθε ξυλάκι 2 - 3 κομμάτια κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  3. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Μπορούμε να τα αφήσουμε στη μαρινάδα μέχρι 12 ώρες, οπότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
  4. Όταν πρόκειται να τα ψήσουμε, χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν χοντροτριμμένη σκόνη και τους ανακατεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  6. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί που χωράει τα σουβλάκια σε μονή στρώση, τα στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τους και περνάμε στο καθένα στην άκρη από ένα μανιτάρι.
  7. Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο, τα πανάρουμε στο μείγμα ξηρών καρπών - μπαχαρικών, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  8. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών