30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 45'
Υλικά
Τεμάχια: 16Για τη μαρινάδα
Για την κρούστα
Διαδικασία
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
- Περνάμε σε κάθε ξυλάκι 2 - 3 κομμάτια κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Μπορούμε να τα αφήσουμε στη μαρινάδα μέχρι 12 ώρες, οπότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
- Όταν πρόκειται να τα ψήσουμε, χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν χοντροτριμμένη σκόνη και τους ανακατεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί που χωράει τα σουβλάκια σε μονή στρώση, τα στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τους και περνάμε στο καθένα στην άκρη από ένα μανιτάρι.
- Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο, τα πανάρουμε στο μείγμα ξηρών καρπών - μπαχαρικών, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Τα σερβίρουμε σε πιατέλα.