ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουκιά ξερά με σκορδαλιάΚουκιά ξερά με σκορδαλιά Οι Ισπανοί λατρεύουν τα λαχανικά και τα όσπρια. Και αγαπούν εξαιρετικά τον συνδυασµό λαχανικών µε την αλµυρή γεύση του χαµόν.

25' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουκιά με χαμόν, αρχικά ζεσταίνουμε, σε µια µεγάλη κατσαρόλα, το βούτυρο σε µέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, βάζουµε το κρεµµύδι, το χαµόν, το σκόρδο και σοτάρουµε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, µέχρι να µαραθεί το κρεµµύδι.
  3. ∆υναµώνουµε τη φωτιά και προσθέτουµε τα κουκιά και το κρασί.
  4. Μαγειρεύουµε για περίπου 10-15 λεπτά ή µέχρι τα υγρά να µειωθούν στο µισό.
  5. Προσθέτουµε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αλατοπίπερο, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά.
  6. Βγάζουµε το καπάκι και αφήνουµε να σιγοβράζει για άλλα 10 - 15 λεπτά ή µέχρι τα κουκιά να γίνουν τρυφερά και τα περισσότερα υγρά να εξατµιστούν.
  7. Σερβίρουµε, τα κουκιά με χαμόν, ζεστά ως µεζέ µε φρυγανισµένο ψωµί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών