30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά (βάζουμε τα μισά κουκουνάρια) στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πυκνή σάλτσα.
  2. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι, αν χρειαστεί.

Σαλάτα

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει με λίγο αλάτι, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και τα μπαχάρια.
  2. Μόλις κοχλάσει καλά βάζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 8-12 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνει όσο μαλακό μας αρέσει.
  3. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές και τα υπόλοιπα κουκουνάρια και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή ρυζομακάρονα (noodles) ή απλώς ψωμί.

Μυστικά

Η κουνουπιδοσαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια τηγανητά λιανόψαρα (μαρίδα, αθερίνα, μικρά γοπάκια) ή ψητά ψάρια της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών