30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Πολτοποιούμε όλα τα υλικά (βάζουμε τα μισά κουκουνάρια) στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πυκνή σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι, αν χρειαστεί.
Σαλάτα
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει με λίγο αλάτι, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και τα μπαχάρια.
- Μόλις κοχλάσει καλά βάζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 8-12 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνει όσο μαλακό μας αρέσει.
- Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές και τα υπόλοιπα κουκουνάρια και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή ρυζομακάρονα (noodles) ή απλώς ψωμί.
Μυστικά
Η κουνουπιδοσαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια τηγανητά λιανόψαρα (μαρίδα, αθερίνα, μικρά γοπάκια) ή ψητά ψάρια της αρεσκείας μας.