30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά (βάζουμε τα μισά κουκουνάρια) στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πυκνή σάλτσα.
  2. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι, αν χρειαστεί.

Σαλάτα

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει με λίγο αλάτι, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και τα μπαχάρια.
  2. Μόλις κοχλάσει καλά βάζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 8-12 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνει όσο μαλακό μας αρέσει.
  3. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές και τα υπόλοιπα κουκουνάρια και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή ρυζομακάρονα (noodles) ή απλώς ψωμί.

Μυστικά

Η κουνουπιδοσαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια τηγανητά λιανόψαρα (μαρίδα, αθερίνα, μικρά γοπάκια) ή ψητά ψάρια της αρεσκείας μας.

Συνταγές με Κουκουνάρι

Συνταγές με Κουνουπίδι

Συνταγές με Ψάρι

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών