Θέλεις να ανοίξουμε κουβέντα ή… το (πακέτο με το) κουσκούς;

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ίσα να γίνει διάφανο και να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 300 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιει το κουσκούς τα υγρά.
  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Κατά το μαγείρεμα, δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κουσκούς. Αλατοπιπερωνουμε, αποσύρουμε και το αφρατεύουμε με δυο πιρούνια.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια του κρέατος με τις πιπεριές. Μόλις ροδίσει καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και αρχίσουν να μαλακώνουν οι πιπεριές, προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
  4. Αν έχουμε κόψει το κρέας σε λεπτά μπαστουνάκια, δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, αλλιώς θα πρέπει να προσθέσουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ώστε να μαγειρευτεί το κρέας. Στο τέλος, ενώνουμε το κουσκούς με το κρέας και τις σταφίδες. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών