ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMικρασιάτικο κουσκούς με κεφαλοτύρι πανέMικρασιάτικο κουσκούς με κεφαλοτύρι πανέ
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουσκούς με μοσχάρι και σταφίδες, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ίσα να γίνει διάφανο και να αρχίσει να μαλακώνει.
  2. Προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε 300 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιει το κουσκούς τα υγρά.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Κατά το μαγείρεμα, δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κουσκούς.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε και το αφρατεύουμε με δυο πιρούνια.
  6. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια του μοσχαριού με τις πιπεριές.
  7. Μόλις ροδίσει καλά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές και αρχίσουν να μαλακώνουν οι πιπεριές, προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο.
  8. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το μοσχάρι και να σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
  9. Αν έχουμε κόψει το μοσχάρι σε λεπτά μπαστουνάκια, δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, αλλιώς θα πρέπει να προσθέσουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ώστε να μαγειρευτεί το μοσχάρι.
  10. Στο τέλος, ενώνουμε το κουσκούς με το μοσχάρι και τις σταφίδες.
  11. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε το κουσκούς με μοσχάρι και σταφίδες.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών