ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβαρλάκια με λάχανο ξινό, πράσο και γιαούρτιΓιουβαρλάκια με λάχανο ξινό, πράσο και γιαούρτι
30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεμώδη σούπα με γλυκοπατάτες, πράσα και θυμάρι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο ή το λάδι.
  2. Ρίχνουμε τα πράσα, το σέλερι, τη δάφνη, λυγίζουμε τα κλωνάρια μαϊντανού και τα ρίχνουμε και αυτά. Σοτάρουμε τα υλικά για περίπου 4-5 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το θυμάρι, τον ζωμό και αλατοπίπερο.
  3. Μόλις το υγρό πάρει μια καλή βράση, μετριάζουμε τη φωτιά ώστε η σούπα να σιγοβράζει απαλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά, για περίπου 30 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Αφαιρούμε τον μαϊντανό και τη δάφνη.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραδβομπλέντερ ή μεταφέροντας το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις).
  5. Σουρώνουμε τη σούπα από λεπτό σουρωτήρι για πιο λεία υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, την βράζουμε μέχρι να πήξει σύμφωνα με το γούστο μας. Όταν έχει αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  6. Σερβίρουμε, την κρεμώδη σούπα με γλυκοπατάτες, πράσα και θυμάρι, ζεστή ή χλιαρή με μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος σε κάθε μερίδα.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών