30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο ή το λάδι.
  2. Ρίχνουμε τα πράσα, το σέλερι, τη δάφνη, λυγίζουμε τα κλωνάρια μαϊντανού και τα ρίχνουμε και αυτά.
  3. Σοτάρουμε τα υλικά για περίπου 4-5 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο.
  4. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το θυμάρι, το ζωμό και αλατοπίπερο και, μόλις το υγρό πάρει μια καλή βράση, μετριάζουμε τη φωτιά ώστε η σούπα να σιγοβράζει απαλά.
  5. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά, για περίπου 30 λεπτά.
  6. Στο τέλος, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
  7. Αφαιρούμε το μαϊντανό και τη δάφνη και πολτοποιούμε τη σούπα με το ραδβομπλέντερ ή μεταφέροντας το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις).
  8. Σουρώνουμε τη σούπα από λεπτό σουρωτήρι για πιο λεία υφή.
  9. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια βράση.
  10. Αν είναι πολύ αραιή, την βράζουμε μέχρι να πήξει σύμφωνα με το γούστο μας.
  11. Όταν έχει αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  12. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  13. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή χλιαρή με μια κουταλια γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος σε κάθε μερίδα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών