
30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6 - 8Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο ή το λάδι.
- Ρίχνουμε τα πράσα, το σέλερι, τη δάφνη, λυγίζουμε τα κλωνάρια μαϊντανού και τα ρίχνουμε και αυτά.
- Σοτάρουμε τα υλικά για περίπου 4-5 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το θυμάρι, το ζωμό και αλατοπίπερο και, μόλις το υγρό πάρει μια καλή βράση, μετριάζουμε τη φωτιά ώστε η σούπα να σιγοβράζει απαλά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά, για περίπου 30 λεπτά.
- Στο τέλος, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
- Αφαιρούμε το μαϊντανό και τη δάφνη και πολτοποιούμε τη σούπα με το ραδβομπλέντερ ή μεταφέροντας το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις).
- Σουρώνουμε τη σούπα από λεπτό σουρωτήρι για πιο λεία υφή.
- Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια βράση.
- Αν είναι πολύ αραιή, την βράζουμε μέχρι να πήξει σύμφωνα με το γούστο μας.
- Όταν έχει αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή χλιαρή με μια κουταλια γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος σε κάθε μερίδα.