ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριτσίνια με κεφαλογραβιέραΚριτσίνια με κεφαλογραβιέρα
10' προετοιμασία
50' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Τεμάχια: 24

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψωμένια κριτσίνια grissini, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη νωπή μαγιά με τα δάχτυλα μας και τη διαλύουμε στο χλιαρό νερό.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά, να ξεκουραστεί. Σε αυτό το διάστημα δεν θα φουσκώσει.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο αλεύρι μια λεία επιφάνεια και βάζουμε επάνω τη ζύμη. Την ξαναζυμώνουμε ελαφρά και τη χωρίζουμε σε 24 μέρη.
  5. Πλάθουμε το καθένα σε μπαστουνάκι πάχους 2 εκ. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και την πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο αλεύρι.
  6. Τακτοποιούμε τα μπαστουνάκια ζύμης στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν, και τα καλύπτουμε με μεμβράνη (αν δεν χωράνε, θα τα μοιράσουμε σε δύο ταψιά). Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα.
  8. Ψήνουμε τα κριτσίνια για 10 λεπτά και ξεφουρνίζουμε για λίγο. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100°C και περιμένουμε λίγο μέχρι ο φούρνος να αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.
  9. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών