ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγριογούρουνο κρασάτο
1 ώρα και 30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τα κυδώνια με δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε τα κυδώνια, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα πρώτα 20 ml ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε 8 κομμάτια κυδώνι για 10 λεπτά από τη μία πλευρά. Γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε λίγο από το δεντρολίβανο.
  2. Καθαρίζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά άλλες 3 φορές. Κάθε φορά που τελειώνουμε μια δόση, βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, απλωμένα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Ψήνουμε τα κυδώνια για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών