
10'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κυπριακές πίτες με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το γιαούρτι με τη μουστάρδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι, σε μέτρια φωτιά, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, το αφήνουμε να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χαράζουμε τις κυπριακές πίτες οριζόντια στη μία τους άκρη με ένα μαχαίρι, φτιάχνοντας μια βαθιά σχισμή, σαν τσέπη.
- Αλείφουμε το εσωτερικό κάθε μίας με 2 κουτ. γλυκού από το μείγμα γιαουρτιού - μουστάρδας και γεμίζουμε με 3 - 4 φέτες ντομάτας, μερικές φετούλες απάκι και μερικές ροδέλες κρεμμυδιού.
- Τέλος, βάζουμε από λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιέζουμε ελαφρώς τις πίτες.
- Σερβίρουμε, τις κυπριακές πίτες με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού, σκέτες ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.
- Αν χρησιμοποιήσουμε αραβικές πίτες, τις γεμίζουμε με τα υλικά και τις τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
Μια μπίρα red ale.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.