ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέραΤοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα
10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κυπριακές πίτες με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το γιαούρτι με τη μουστάρδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι, σε μέτρια φωτιά, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  4. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, το αφήνουμε να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Χαράζουμε τις κυπριακές πίτες οριζόντια στη μία τους άκρη με ένα μαχαίρι, φτιάχνοντας μια βαθιά σχισμή, σαν τσέπη.
  6. Αλείφουμε το εσωτερικό κάθε μίας με 2 κουτ. γλυκού από το μείγμα γιαουρτιού - μουστάρδας και γεμίζουμε με 3 - 4 φέτες ντομάτας, μερικές φετούλες απάκι και μερικές ροδέλες κρεμμυδιού.
  7. Τέλος, βάζουμε από λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιέζουμε ελαφρώς τις πίτες.
  8. Σερβίρουμε τις κυπριακές πίτες με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού σκέτες ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.
  9. Αν χρησιμοποιήσουμε αραβικές πίτες, τις γεμίζουμε με τα υλικά και τις τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Μια μπίρα red ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών