Να ένα σάντουιτς ελληνικό, χορταστικό αλλά και ισορροπημένο, απλό αλλά και μια ιδέα γκουρμέ…

15' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 18 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι, σε μέτρια φωτιά, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  4. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, το αφήνουμε να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Χαράζουμε τις κυπριακές πίτες οριζόντια στη μία τους άκρη με ένα μαχαίρι, φτιάχνοντας μια βαθιά σχισμή, σαν τσέπη, αλείφουμε το εσωτερικό κάθε μίας με 2 κουτ.
  6. γλυκού από το μείγμα γιαουρτιού - μουστάρδας και γεμίζουμε με 3 - 4 φέτες ντομάτας, μερικές φετούλες απάκι και μερικές ροδέλες κρεμμυδιού.
  7. Τέλος, βάζουμε από λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  8. Πιέζουμε ελαφρώς τις πίτες και τις σερβίρουμε σκέτες ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.
  9. Αν χρησιμοποιήσουμε αραβικές πίτες, τις γεμίζουμε με τα υλικά και τις τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
  10. Συνοδεύουμε με: Μια μπίρα red ale.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών