5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα λινγκουίνι με πέστο αρακά και καπνιστή πέστροφα, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό τον αρακά για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Τον σουρώνουμε και τον πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, το αδειάζουμε σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το πέστο αρακά και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και σερβίρουμε στα πιάτα.
- Θρυμματίζουμε την καπνιστή πέστροφα, τη μοιράζουμε πάνω σε κάθε μακαρονάδα, πασπαλίζουμε με ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.