Ένας ευφάνταστος και γρήγορος τρόπος για να απολαύσουμε ένα εκλεκτό τρόφιμο.
5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τον αρακά για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Τον σουρώνουμε και τον πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, το αδειάζουμε σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το πέστο αρακά και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
- Ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και σερβίρουμε στα πιάτα.
- Θρυμματίζουμε την καπνιστή πέστροφα, τη μοιράζουμε πάνω σε κάθε μακαρονάδα, πασπαλίζουμε με ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι και σερβίρουμε.