10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 τμχ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την κόβουμε σε 20 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 3x3 εκ. Ξετυλίγουμε τις καραμέλες. Ακουμπάμε σε κάθε κομμάτι φύλλου 1 καραμέλα. Την τυλίγουμε καλά με το φύλλο έτσι ώστε να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Ακουμπάμε τα «λουκουμαδάκια» σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά και, αν θέλουμε, πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη ή περιχυμένα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας.
  2. Μυστικά:
  3. Για να έχουν τα «λουκουμαδάκια» καραμελωμένη κρούστα, πριν τα βάλουμε στον φούρνο, τα ρολάρουμε σε ένα μείγμα από 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη.
  4. Αντί για καραμέλες βουτύρου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση σοκολατάκια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών