20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα ζυμαρικά
Για το λαδολέμονο
Διαδικασία
Λαδολέμονο
- Για να ετοιμάσουμε τη μακαρονοσαλάτα με καπνιστή ρέγγα ξεκινάμε από το λαδολέμονο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα αυγά ρέγκας, την ντομάτα, το δυόσμο, το μπούκοβο, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σαλάτα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε μέσα στο σουρωτήρι με το λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολάκι, το αλατίζουμε ελαφρώς και το «ζουλάμε» με τα δάχτυλα να μαλακώσει λίγο και να γλυκάνει.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρέγκα, το δυόσμο, το μπούκοβο, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε απαλά.
- Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.
Μια ωραία παγωμένη μπίρα lager.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.