Αν θέλουμε, για έξτρα γεύση, βάζουμε λίγα αυγά ρεγκας στο ντοματένιο λαδολέμονο.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα ζυμαρικά

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Λαδολέμονο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα αυγά ρέγκας, την ντομάτα, το δυόσμο, το μπούκοβο, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε μέσα στο σουρωτήρι με το λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  3. Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολάκι, το αλατίζουμε ελαφρώς και το «ζουλάμε» με τα δάχτυλα να μαλακώσει λίγο και να γλυκάνει. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρέγκα, το δυόσμο, το μπούκοβο, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε απαλά. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.
  4. Στο ποτήρι: Τι θα λέγατε για μια ωραία παγωμένη μπίρα lager;

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών