ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα του ΚαλλίδηΜακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα του Καλλίδη
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τη μακαρονοσαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπρόκολο, μπέικον και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 9-10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο.
  3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  5. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα περιττά λάδια.
  6. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον άνηθο.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  8. Σκορπίζουμε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών