Ακόμη μια έκπληξη από τη Μάνη. Περισσότερα στο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά με σταθερή ροή το νερό, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας.
  2. Μόλις τελειώσει το νερό θα πρέπει το μείγμα μας να μοιάζει με σφιχτό χυλό, σχεδόν σαν ζυμαράκι.
  3. Αν κολλάει στα χέρια μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  4. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ή κάπου ζεστά) για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  6. Μόλις κάψει παίρνουμε με το κουτάλι μικρές δόσεις από το ζυμάρι και τις βυθίζουμε στο ελαιόλαδο.
  7. Τηγανίζουμε για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  8. Καλό θα είναι να τις βάζουμε στο τηγάνι λίγες λίγες για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
  9. Βάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  10. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, ή αν θέλουμε μέλι (αντί ζάχαρης).
  11. Τρώγονται χλιαρές.
  12. Λίγα λόγια για τη συνταγή: Οι κουταλίδες είναι οι πρόχειρες τηγανίτες της Μάνης.
  13. Τις ονομάζουν έτσι επειδή ρίχνουν τη ζύμη στο καυτό λάδι με το κουτάλι.
  14. Τρώγονται ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη ή μέλι και κανέλα.
  15. Τις έφτιαξε για μας η Ασημίνα Κατσιβέλη Κατσιώρχη από το Διρό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών