Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το τόσο νόστιμο και τόσο εύκολο πιάτο;
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Διαδικασία
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, ώστε να γίνουν al dente.
- Τις σουρώνουμε, φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό τους (θα το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα).
- Σάλτσα: Στην ίδια κατσαρόλα (στεγνή πλέον), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο (ή ρακή ή ούζο), το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το γάλα.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όσο νερό, από αυτό που κρατήσαμε από το βράσιμό, τους χρειάζεται, ώστε να διατηρηθούν ζουμερές και να μην κολλήσουν.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι (εάν χρειάζεται).
- Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο ή μάραθο καθώς και το σολομό, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Συμβουλή*: Οι μαύρες ταλιατέλες είναι φυσικά χρωματισμένες με μελάνι σουπιάς.
- Είναι εντυπωσιακές τη όψει και έχουν μια απαλή θαλασσινή νότα στη γεύση.
- Τις αναζητάμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε πολλά ντελικατέσεν.