ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό κουταλιού βερίκοκοΓλυκό κουταλιού με ολόκληρα βερίκοκα
15' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 5 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρασάτη μαρμελάδα με βερίκοκα, ροδάκινα και νεκταρίνια, αρχικά πλένουμε καλά τα φρούτα.
  2. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  3. Αλέθουμε τη μισή ποσότητα από το κάθε είδος στο μπλέντερ.
  4. Κόβουμε τα υπόλοιπα σε φετάκια.
  5. Τα βάζουμε όλα, δηλαδή πολτό και φετάκια, σε μια λεκανίτσα μαζί με τις σταφίδες και το κρασί.
  6. Καθαρίζουμε το τζίντζερ, το κόβουμε κομματάκια και το αλέθουμε στο μούλτι με 1 ποτήρι από το νερό της συνταγής.
  7. Το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 5 ποτήρια νερό.
  8. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει.
  9. Προσθέτουμε τότε τα φρούτα με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  10. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  11. Μετά ξαναδυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη μαρμελάδα έως ότου δέσει.
  12. Τότε ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις.
  13. Προσθέτουμε τα φουντούκια.
  14. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  15. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  16. Στο καθένα βάζουμε από ένα ξύλο κανέλας.
  17. Κλείνουμε τα βαζάκια όπως είναι καυτά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών