15'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 5 κιλάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρασάτη μαρμελάδα με βερίκοκα, ροδάκινα και νεκταρίνια, αρχικά πλένουμε καλά τα φρούτα.
- Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Αλέθουμε τη μισή ποσότητα από το κάθε είδος στο μπλέντερ.
- Κόβουμε τα υπόλοιπα σε φετάκια.
- Τα βάζουμε όλα, δηλαδή πολτό και φετάκια, σε μια λεκανίτσα μαζί με τις σταφίδες και το κρασί.
- Καθαρίζουμε το τζίντζερ, το κόβουμε κομματάκια και το αλέθουμε στο μούλτι με 1 ποτήρι από το νερό της συνταγής.
- Το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 5 ποτήρια νερό.
- Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει.
- Προσθέτουμε τότε τα φρούτα με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Μετά ξαναδυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη μαρμελάδα έως ότου δέσει.
- Τότε ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις.
- Προσθέτουμε τα φουντούκια.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
- Στο καθένα βάζουμε από ένα ξύλο κανέλας.
- Κλείνουμε τα βαζάκια όπως είναι καυτά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.