20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα από τις μεμβράνες τους και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας τα προετοιμάσει.
- Βάζουμε τα 60ml ελαιόλαδο σε μία φαρδιά και χωρίς ψηλό τοίχωμα κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει καλά.
- Τα σωτάρουμε και τα θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές, να ροδίσουν, και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τα κυδώνια και το θυμάρι.
- Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα μοσχαρίσια μάγουλα, σβήνουμε με την μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε ξανά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν όλα μαζί για μισή ώρα.
- Εάν η κατσαρόλα μας μπαίνει στον φούρνο, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στους 200° C για 1 ½ ώρα περίπου. Διαφορετικά, μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί, σκεπάζουμε πρώτα με βρεγμένη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Μόλις είναι έτοιμο και το βγάλουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το ανεβατό και ανακατεύουμε για να μελώσει η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα με κυδώνια, μαυροδάφνη και ανεβατό τυρί Ελασσόνας μαζί με πουρέ πατάτας.