ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάταςΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάτας
15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 24

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπάρες με νιφάδες βρώμης και σπόρους, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170° C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα παραλληλόγραμμο ταψί (ή ένα τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει σε ταψί) 30x21 εκ.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, τους λιναρόσπορους, τα ξερά δαμάσκηνα και τα κράνμπερις.
  4. Βάζουμε βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το φιστικοβούτυρο και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
  5. Βάζουμε το σκεύος σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις τα υλικά λιώσουν, σιγομαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.
  6. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα να ενωθούν.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει ισόπαχο.
  8. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  9. Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε 24 τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Μυστικά

Νόστιμες παραλλαγές Με μπανάνα και κομμάτια σοκολάτας: Προσθέτουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά 1/2 κούπα νιφάδες βρόμης επιπλέον. Αφού ενώσουμε το υγρό μείγμα της κατσαρόλας με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε 1/2 κούπα λιωμένη μπανάνα και 1/3 κούπας κομματάκια μαύρης σοκολάτας (ή δάκρυα σοκολάτας - στα σούπερ μάρκετ). Με ξηρούς καρπούς και σταφίδες: Αντικαθιστούμε τα ξερά δαμάσκηνα με σταφίδες της αρεσκείας μας και τα σπόρια με ίση ποσότητα ανάλατων ξηρών καρπών που ψιλοκόβουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 5.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών