
20'
προετοιμασία
4'
αναμονή
Σύνολο: 24'
Υλικά
Τεμάχια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάτας, ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20 x 30 εκ.
- Σε μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τη σοκολάτα. Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά και, όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ πάνω στο στόμιό της (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του μείγματος.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
- Το κόβουμε σε 12 κομμάτια, τυλίγουμε σε μικρές λαδόκολλες ή διαφανείς μεμβράνες για να πάρουμε μαζί μας όσες μπάρες θέλουμε και τις υπόλοιπες τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Αν στο γραφείο ή στην σχολική αίθουσα έχει αρκετή ζέστη, μπορούμε να μην βάλουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μαλακώσει. Θα είναι εξίσου γευστικές και απολαυστικές.