Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μπριζολάκια χοιρινά με τραγανή κρούστα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα ταψί που να χωράει τα μπριζολάκια σε μία στρώση, τακτοποιούμε τα μπριζολάκια.
- Τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα, σκορπίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα απλώνουμε όμορφα σε μία στρώση.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε τα καβουρδισμένα ψίχουλα με το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη.
- Ξεφουρνίζουμε για λίγο, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με το μείγμα ψωμιού-τυριού.
- Ξαναφουρνίζουμε, γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γίνει τραγανή.
- Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε μαζί με τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.