ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε μαρινάδα κρασιούΜπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε μαρινάδα κρασιού
20' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπριζολάκια χοιρινά με τραγανή κρούστα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα ταψί που να χωράει τα μπριζολάκια σε μία στρώση, τακτοποιούμε τα μπριζολάκια.
  3. Τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα, σκορπίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  4. Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα απλώνουμε όμορφα σε μία στρώση.
  5. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.
  6. Παράλληλα, ανακατεύουμε τα καβουρδισμένα ψίχουλα με το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη.
  7. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με το μείγμα ψωμιού-τυριού.
  8. Ξαναφουρνίζουμε, γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γίνει τραγανή.
  9. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε μαζί με τηγανητές πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών