20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Κομμάτια: 25-30

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα δύο λάδια, την άχνη και το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (το κρατάμε πάνω από το μπολ με το μείγμα λαδιού-άχνης γιατί αφρίζει).
  3. Το αδειάζουμε στο μπολ, προσθέτοντας επίσης το ξύσμα και το ταχίνι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και όλο το πίτουρο βρόμης και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι ή, αντίθετα, λίγο λιγότερο. Το βασικό είναι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
  8. Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης σαν καρύδια και τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε: σαλίγκαρο, κουλουράκι ή πλεξίδα.
  9. Aραδιάζουμε τα κουλουράκια στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν με το ψήσιμο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών