ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτιπ με αρακάΝτιπ με αρακά
20' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Βάρος: 200 γρ.

Διαδικασία

  1. Για το ντιπ με ελιές Καλαμών και ουζάτα ξερά σύκα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ούζο και 300 ml (περίπου 1 νεροπότηρο) νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα ξερά σύκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να μη χάσουν το σχήμα τους και να παραμείνουν λιγάκι σφιχτά στο μάσημα.
  3. Τα στραγγίζουμε, χωρίς να τα στύψουμε, και τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά. Με ένα μαχαιράκι τα ψιλοκόβουμε καλά (αν θέλουμε, τα ψιλοκόβουμε και στο μούλτι ή το μπλέντερ, αλλά με προσεκτική και διακοπτόμενη λειτουργία, γιατί δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν).
  4. Μεταφέρουμε τα κομματάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές. Από πάνω τρίβουμε άφθονο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  6. Λίγο πριν σερβίρουμε το ντιπ με ελιές Καλαμών και ουζάτα ξερά σύκα προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.

Μυστικά

* Οι ελιές να είναι ζυγισμένες χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες με καλό μαχαιράκι χωρίς δόντια (αποφεύγουμε το μπλέντερ, γιατί δεν θέλουμε πάστα ελιάς).

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών