Λίγες είναι οι γνήσιες χορτοφαγικές συνταγές στη μαροκινή μαγειρική. Μία από αυτές –νόστιμη και θρεπτική– παρουσιάζουμε εδώ.

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις πικάντικες φακές με κολοκύθα, βάζουµε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουµε µε κρύο τρεχούµενο νερό. Τις βάζουµε σε µια κατσαρόλα και προσθέτουµε 1 λίτρο κρύο νερό.
  2. Τις αφήνουµε να πάρουν βράση, αφαιρούµε τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια, αν χρειαστεί, τις σκεπάζουµε και τις σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  3. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 3-4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει. 
  4. Προσθέτουµε το σκόρδο, σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουµε το κύµινο, τον κουρκουµά και το πιπέρι καγιέν ή τη χαρίσα, ανακατεύοντας καλά.
  5. Σοτάρουµε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουµε την πάπρικα, την τριµµένη ντοµάτα και τον πελτέ ντοµάτας, τη ζάχαρη, τον µισό µαϊντανό και τον µισό κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε), 1 κουτ. του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
  6. Προσθέτουµε τις βρασµένες φακές, την κοµµένη κολοκύθα και 500 ml νερό, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για περίπου 20 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι φακές και η κολοκύθα.
  7. Αλατοπιπερώνουµε και µεταφέρουµε σε µπολ σερβιρίσµατος. Πασπαλίζουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα µαϊντανού και σερβίρουµε τις πικάντικες φακές με κολοκύθα, µε ξεροψηµένο ψωµί.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών