ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι με μουστάρδα και μπαχαρικάΚουνουπίδι με μουστάρδα και μπαχαρικά Θέλετε να βάλετε τυρί; Πάει. Από χοντροτριμμένη φέτα ή μανούρι μέχρι φλοίδες παρμεζάνας ή γραβιέρας και από θρυμματισμένο ανθότυρο μέχρι κυβάκια από λαδοτύρι. Ή όποιο τυρί αγαπάτε. Θέλετε να βάλετε στη σαλάτα κάποιο αλλαντικό; Και ζαμπόν πάει, και ένα σαλάμι της αρεσκείας σας, ακόμα και λίγο ψημένο λουκάνικο. Μπορείτε να τα βάλετε κομμένα μέσα στη σαλάτα, ή σε φέτες ή μεγάλα κομμάτια στο πλάι. Θέλετε να τη σερβίρετε ως συνοδευτικό; Πάει με ψητό κοτόπουλο, φιλετάκια μοσχαρίσια, μπριζόλες, ψάρι ψητό ή στον ατμό. Και με καπνιστά και παστά ψαρικά πάει: με καπνιστή πέστροφα, τόνο, σολομό, αντσούγιες, λακέρδα. Το αγαπημένο μας; Ένα πλοκάμι ψητό χταπόδι!

10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πικάντικη κουνουπιδοσαλάτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε για 2 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κουνουπίδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδίσει.
  3. Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ ή σαλατιέρα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα και τους κύβους ψωμιού για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αδειάζουμε στο μπολ με το κουνουπίδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT