ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι με μουστάρδα και μπαχαρικάΚουνουπίδι με μουστάρδα και μπαχαρικά Θέλετε να βάλετε τυρί; Πάει. Από χοντροτριμμένη φέτα ή μανούρι μέχρι φλοίδες παρμεζάνας ή γραβιέρας και από θρυμματισμένο ανθότυρο μέχρι κυβάκια από λαδοτύρι. Ή όποιο τυρί αγαπάτε. Θέλετε να βάλετε στη σαλάτα κάποιο αλλαντικό; Και ζαμπόν πάει, και ένα σαλάμι της αρεσκείας σας, ακόμα και λίγο ψημένο λουκάνικο. Μπορείτε να τα βάλετε κομμένα μέσα στη σαλάτα, ή σε φέτες ή μεγάλα κομμάτια στο πλάι. Θέλετε να τη σερβίρετε ως συνοδευτικό; Πάει με ψητό κοτόπουλο, φιλετάκια μοσχαρίσια, μπριζόλες, ψάρι ψητό ή στον ατμό. Και με καπνιστά και παστά ψαρικά πάει: με καπνιστή πέστροφα, τόνο, σολομό, αντσούγιες, λακέρδα. Το αγαπημένο μας; Ένα πλοκάμι ψητό χταπόδι!

10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πικάντικη κουνουπιδοσαλάτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε για 2 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κουνουπίδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδίσει.
  3. Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ ή σαλατιέρα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα και τους κύβους ψωμιού για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αδειάζουμε στο μπολ με το κουνουπίδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών